Кандидат за депутат: България умира, последното преброяване го показа

0
От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид", коментира Георги Георгиев от ИТН
От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид", коментира Георги Георгиев от ИТН Снимка: BgOnAir

От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид", коментира Георги Георгиев от ИТН

Георги Георгиев коментира решението на Конституционният съд реши - назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в служебното правителство е било противоконституционно. Становището на магистратите е във връзка с делото, образувано за двойното гражданство на Петков. "Има такъв народ" иска да се потърси наказателна отговорност за назначаването му.

"В това отношение винаги имаме принципна позиция - хубаво е да има предвидимост и част от нея са нашите позиции, които бъдат публикувани, те се спазват. От една година говорим и показваме всичко свързано с корупция по време на управлението на ГЕРБ и искам да се търси наказателна отговорност. В случая имаме идентична ситуация - имаме нарушение на основния закон", каза Георги Георгиев от "Има такъв народ" в студиото на Bulgaria ON AIR

А по думите му каква ще бъде отговорността е работа на прокуратурата.

"Това, което ще се случи с актовете на Петков, най-вероятно ще бъде решено от съда. Почтеността я разбирам като лично качество и тя важи за всеки един. Личният пример е най-важният, но в случая Кирил Петков така е избрал, така е решил. Това е неговото разбиране за почтеност. От много време говорим, че управлението на ГЕРБ донесе понятието "регионален геноцид". Част от него са много мои приятели, хора, които емигрираха в чужбина, за да търсят по-добро бъдеще. Някои от тях се върнаха", допълни Георгиев.

Той припомни, че в 46-ото Народно събрание от партията са внесли искане за промяната в Конституцията, за да може и хората с двойно гражданство да се кандидат за народни представители, а впоследствие и за министри.

"Промяната започва от това - спазването на закона. Хората ще решат дали "Продължаваме промяната" ще влязат в парламента, с какъв процент и дали ще имат роля при съставянето на правителство. Не е имало никакъв проблем друг човек да бъде назначен за министър, а Кирил Петков да бъде част от политическия кабинет или дори началник на кабинета. Конституцията е нарушена", подчерта водачът на листата на "Има такъв народ" във Враца.

И заяви, че очакват отново да са първа политическа сила.

"Каквото и да говорим - инфраструктурата е основополагащо нещо, без което не може. Факт е, че България умира и последното преброяване го показа. Затова трябваше да се направи всичко възможно да не бъде спирано строителството на автомагистралите. Продължителността зависи от ресурсите и от работния фронт. В Северозападна нямат магистрала, няма бизнес, няма инвестиция", коментира Георги Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари