Русенци могат да предадат капачки и кенчета на 20 април

0
Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната
Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната Снимка: Facebook

Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната

Хора от всякакви възрасти се включиха днес в благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" в Силистра. Гражданите предадоха пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната.

"Щастливи сме, че с част от сумата ще бъде закупена апаратура за неонаталогичното отделение на болницата в Силистра. Новото през тази кампания е, че събраните днес капачки ще бъдат закупени от местна фирма и по този начин ще спестим средствата за транспортирането им до рециклатор в Тервел“, каза за БТА организаторът на кампанията в крайдунавския град Магдалена Генова.

Днес е първата дата от пролетната 14-а кампания на "Капачки за Бъдеще". Следващата събота (13 април) е предаването на капачки и кенчета в Шумен, а на 20 април – в Търговище и Русе.

В Русе мероприятието ще се проведе от 9:00 часа до 13:00 часа на паркинга на хотел "Дунав".

Ето какво уточняват организаторите:

1. Събираме пластмасови капачки със знак HDPE или само цифрите 2 или 5 в триъгълник.

2. Събираме алуминиеви кенчета ОТДЕЛНО от капачките. Обръщаме внимание, че не всички кенчета са подходящи, затова търсите знак "ALU".

3. НЕ събираме пластмасови бутилки.

Благодарение на инициативата до момента в страната са закупени шест детски и две офроуд линейки, осигурени са десетки кувьози и много медицинска апаратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    До 9/10
    6-та линия преди ,сега не знам коя е.Спира на Захарната Да Йбъ
  • 0
    10
    до 9
    Това от спомени в тесен семеен кръг ли?!?
  • -4
    9
    Ейй,
    много руски трол бди над клавиатурата!На много мои съграждани бабите са посрещали Червеноармейците на Дунава,че и са повдигали полите...
  • 0
    8
    до 7-и
    Не знам те,но определено не ти е добре.Поговори с някой,успокой се.Ако трябва иди в Русия на екскурзия в Петербург,посети Ермитажа.Разходи се из Москва.Подишай европейски въздух или евроазиатски... Изнервен си... много лошо.Мини на завръщане през Троянският манастир.Може и да ти мине.
  • 2
    7
    Даа
    Така е,като няма държава.Добре че има хора
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари