Камелия Нейкова: Бюлетината от машината ще е с по-едър шрифт и по-дълга

0
Министерски съвет ще отговаря за видеонаблюдението по време на изборите
Министерски съвет ще отговаря за видеонаблюдението по време на изборите Видео: bTV

Министерски съвет ще отговаря за видеонаблюдението по време на изборите

Министерски съвет ще отговаря за видеонаблюдението по време на изборите на 2 април. Техническото осигуряване е възложено на „Информационно обслужване“. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Видеонаблюдението ще бъде с други устройства, а не с камерите в училищата. В чужбина пък няма да има видеонаблюдение.

Бюлетината от машините ще е с по-едър шрифт, за да може СИК да няма затруднения по време на своята работа“, добави Камелия Нейкова.

Вчера изтече крайният срок за регистрация на партии и коалиции в ЦИК. Регистрирани са 16 партии и седем коалиции.

За три от подалите документи имаме постановен отказ, тъй като документите не отговаряха на изискванията на закона. Имаше непълноти“, заяви Нейкова.

Гарантираме, че ЦИК ще направи всичко възможно навреме да приеме свое решения и да организира така изборния процес, че всеки български гражданин да може да упражни правото си на глас както в страната, така и извън нея. И всички гласове да бъдат отчетени от секционните избирателни комисии“, добави председателят на ЦИК.

Избирателите ще могат да изберат дали да гласуват с машина или с хартиена бюлетина на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Бюлетината от машината ще е почти същата като предишна, но може би ще е по-дълга. Няма опасения за разкриване тайната на вота, правихме експеримент“, каза Нейкова.

Председателят на ЦИК обясни, че ще се наложи изменение на софтуера на машините заради измененията в Изборния кодекс. Камелия Нейкова уточни, че гласуването извън страната ще протече както и в предишните избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари