Калин Стоянов: Добре, че извадихме водометните машини на протеста, просто ги охладихме

0
И добре че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви, изтъкна вътрешният министър
И добре че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви, изтъкна вътрешният министър Снимка: БТА

И добре че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви, изтъкна вътрешният министър

МВР е предвидило използването на водометните машини по време на протеста на футболните запалянковци срещу ръководството на БФС през ноември, за да се презастрахова при евентуално засилване на напрежението.

Това обясни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на парламентарния контрол - в отговор на въпрос на депутата от ПП-ДБ Кристина Петкова, предаде БНР:

"И добре че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви. И аз считам, че постъпихме правилно с това, че изкарахме машините. И както ви стана ясно, тези машини, ако работят по начина, по който трябва да работят, при тях всичко става на кълбета. Имам предвид, интензивността, с която ние ги използвахме, беше изключително малка. Просто ги охладихме. Нищо повече", коментира вътрешният министър.

Стоянов изтъкна, че водометните машини са били заредени само с вода без добавени оцветители, лют спрей и други вещества и са използвани с контролирана водна струя, много под пълната им мощност.

Ексцесиите по време на протеста доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и създаване на временна парламентарна комисия, която да разследва твърденията за полицейско насилие.

В рамките на парламентарния контрол министърът отчете, че през миналата година двойно са се увеличили досъдебните производства за нелегален трафик на мигранти спрямо 2022 година, като в същото време намалява броят на българските граждани, участващи в такива схеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Боклук!
    Също като ония в Стара Загора, дето душиха човека докато посинее и полилавее от задушаване и умре!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари