Какво трябва да знаем, преди да боядисаме косата

0
Изборът на цвят на косата зависи от здравословното й състояние
Изборът на цвят на косата зависи от здравословното й състояние

Преди да решим да сменим цвета на косата си, по-добре да обърнем внимание на няколко важности

Не за друго, а като застраховка срещу излизането ни от салона с червена вместо с лилава коса. Плюс това не всеки цвят е подходящ за всеки косъм, съветва Mila.bg

Винаги във фризьорски салон

Доста от нас прибягват до бояджийските услуги на приятелки и половинки, когато стане дума за цвета на косата. Истината е, че по-малко разочарования и бедствия ще има само ако се доверим на професионален фризьор.

Здраве

Изборът на цвят на косата зависи от здравословното й състояние. Ако кичурите са сухи и трошливи, може би не е добра идея да отложите боядисването, докато не поукрепнат. Здравата коса задържа цвета по-дълго. Не е изключено преди да се оцветите буклите си, да се наложи да се подстрижете.

Структура

Ако сте с къдрава коса по природа, не е зле да поразмишлявате, преди да посегнете към боята. Понякога химикалите променят временно структурата на къдриците. Посъветвайте се с коафьора дали и с какъв цвят да оцветите иначе буйните си къдри.

Цвят

Може много да ви се иска да стане червенокоска или блондинка, но има толкова нюанси на цветовете, че свят може да й се завие на косата ви. Преди да посегнете към тубичката с траен оцветител, преценете дали избраният от вас колорит ще отива на тена на лицето.

Поддръжка

Боядисаната коса изисква малко повече внимание и грижа отколкото тази, която никога не е оцветявана с изкуствени краски. След като сте сменили цвета върху главата си, не е лошо да се снабдите с подходящата козметика – шампоан, балсам и маска, които са специално разработени за боядисана коса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари