Лекар: При децата с COVID нещата могат да се развият за минути и часове

0
„Децата го карат сравнително леко, но в сравнение с предишните вълни на заразата сега определено са повече случаите при тях“, каза д-р Ивелина Георгиева
„Децата го карат сравнително леко, но в сравнение с предишните вълни на заразата сега определено са повече случаите при тях“, каза д-р Ивелина Георгиева Снимка: bTV, стоп кадър

"COVID-19 не е за подценяване при никого. При децата с коронавирус нещата могат да се развият за минути или часове. Винаги е опасно“

 Това каза зам.-директорът на столичната Окръжна болница д-р Ивелина Георгиева пред bTV

В Окръжна болница в момента се лекува едно дете. Там са разкрити 5 специализирани легла за лечение на деца с коронавирус, като досега са минали общо осем деца. „Децата го карат сравнително леко, но в сравнение с предишните вълни на заразата сега определено са повече случаите при тях“, каза Георгиева.

„При различните хора има индивидуална реакция към вируса. И при децата има по-тежко протичане. Сравнително бързо се овладява състоянието им, но винаги сме нащрек“, допълни още тя.

По думите на Георгиева към момента не се наблюдава наплив на повече болни към лечебното заведение.

„Имаме свободни 131 легла от общо 160. От интензивните легла – от 20 са заети 15“, каза Георгиева.

По думите ѝ едва 4 - 5% от пациентите в Окръжна болница са ваксинирани

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари