Какво обещават от БДЖ след вдигането на цените на билетите

0
В момента очакваме доставката на 76 германски рециклирани вагони, обясни управителят на БДЖ „Пътнически превози“
В момента очакваме доставката на 76 германски рециклирани вагони, обясни управителят на БДЖ „Пътнически превози“ Видео: bTV

В момента очакваме доставката на 76 германски рециклирани вагони, обясни управителят на БДЖ „Пътнически превози“

Освен от пенсионери, влаковете се ползват от доста работещи. Те са от крайградски райони като Перник, Асеновград, около Пловдив и Своге. Влакът се избира най-вече заради цената“, каза в „Тази сутрин“ по bTV инж. Венцислав Славков, управител на БДЖ "Пътнически превози".

Пенсионерите, учениците и студентите ползват влакове заради намаленията“, добави той.

Увеличението на цените на билетите на БДЖ с 20% е средно. То зависи от пропътуването разстояние, от посоките, от пътникопотока. В рамките на година правихме анализи от приходите, разходите, подвижния състав и заплатите“, посочи Славков.

12 години цените на билетите не са се повишавали. Увеличението на минималната работна заплата е доста голямо. Очакваме увеличение на приходите с около 10%. Като цяло закъсненията на влаковете по вина на БДЖ е под 2%. Имаме чести нерегламентирани преминавания на железопътните превози, животни по линиите – това причини за закъснения, независещи от нас. В момента очакваме доставката на 76 германски рециклирани вагони, които са рециклирани. Очакваме още 10 нови локомотива, с което ще покрием необходимостта от подвижен състав. Тече процедура за изпълнител на капитален ремонт на 133 вагона“, обясни управителят на БДЖ „Пътнически превози“.

Новите вагони ще бъдат пуснати по най-дългите линии – от София към Варна, Бургас и Видин.

Вагоните позволяват скорост до 200 км/ч, а локомотивите са за 160 км/ч. Инфраструктурата позволява 160 км/ч в ремонтираните участъци. Колегите от инфраструктурата имат довършителни ремонти, за да скъсим времето за пътуване до Бургас и Пловдив. Не мисля, че ще има отлив на пътници. Тези 20% не са някаква голяма стойност. За да поддържаме този състав и да не е в това състояние, са необходими средства. Няма как да го поддържаме без средства. Стараем се да подобрим. Закупили сме нова техника за почистване. За хигиената във влаковете – това нещо е двустранно. В много случаи и каквито усилие да полагаме, влаковете при пристигане в крайната гара са в безобразно състояние“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Анонимен
    Нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари