Какво интересно за Деня на влюбените в Русе

0
Няколко инициативи са организирани в Русе по повод днешния 14 февруари, Ден на влюбените
Няколко инициативи са организирани в Русе по повод днешния 14 февруари, Ден на влюбените Снимка: Дневник

Няколко инициативи са организирани в Русе по повод днешния 14 февруари, Ден на влюбените, информира Топ новини.

Продължава АНТИСПИН кампанията на РЗИ - Русе, която се провежда през януари и февруари, но акцентира именно на днешния ден.

Тази година мотото е „ХИВ не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество”.

Целта на кампанията е да се създадат условия за провокиране на мисленето сред още по- голяма аудитория и формиране на отношение към проблема ХИВ/СПИН сред младите хора, изработване модел на нерисково поведение сред подрастващите и създаване на условия за алтернативни дейности в свободното им  време.

От от 12:00 - 14:00 ч. в МОЛ- Русе ще бъде проведена изнесена акция на КАБКИС Русе с минутен тест за носителство на ХИВ; Също в неделя  от 12:00 - 14:00 ч. в МОЛ- Русе ще бъдат предоставяни информационни материали по актуалната тема и презервативи на посетителите на МОЛ Русе, съвместно с партньори, участието на Клуб ,,Домино” към Сдружение ,,Център Динамика”, Русе и доброволци от БМЧК.

Предвидена е украса с  червени балони и панделки, плакати, колажи със сърца и др.;

"Нека се обичаме и да играем вечния танц на любовта!" е инициативата, посветена на 14 февруари от страна на Русенската библиотека. По този повод през целия ден на 15 февруари от 8:30 до 18:30 ч. в "Заемна за дома" ще има много изненади и награди за читателите, които покажат, че обичат да танцуват.

Навръх 14-ти февруари всички посетители на Mall Roussе ще могат да „облекат“ чувствата си в ретро-романтика.

На ниво партер в търговския център специално Ретро Фото студио ще очаква между 10:00 и 20:00 часа романтично настроени посетители, които ще могат да се преобразят в разнообразни винтидж костюми и да запечатат емоциите си в безплатна ретро снимка за спомен. 

В продължение на ретро вълната, посетителите на Mall Rousse ще могат да се насладят и на фото изложбата „Любовта през годините“, представяща за пръв път пред публика архивни кадри и романтични лични послания, предоставени от Държавен Архив – Русе със съдействието на ОМД – Русе.

В самия Ден на влюбените са подготвени и други изненади и подаръци за празнуващите любовта.

Сладки изкушения ще очакват подвластните на Купидон русенци в часовете между 11:00 и 13:00, както и между 16:00 и 18:00 часа, когато в знак на обич към клиентите си търговският център ще подарява символични за празника лакомства. 

През целия ден доброволци от Младежки парламент към ОМД – Русе пък ще съдействат с вдъхновение в специален празничен кът, подканвайки посетителите да опишат любовта в думи и да обкичат с пожелания за Свети Валентин „Дървото на любовта“. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари