Откриха изложба, посветена на празника на Русе

2
В експозицията са представени около 150 творби на 30 местни художници
В експозицията са представени около 150 творби на 30 местни художници Снимка: Областна администрация - Русе

В експозицията са представени около 150 творби на 30 местни художници

Изложба, посветена на празника на Русе – 6-и май, бе открита в петък вечер в малката зала на ул. „Борисова“ 6. Тя е традиционна и се организира от Дружеството на художниците в града. Поздравления към участниците бяха отправени от името на заместник областния управител Детелина Ачева.

С настоящото бих искала за пореден път да изразя подкрепа в творческите Ви начинания! Продължавайте да доставяте радост и удоволствие на жителите и гостите на града ни, представяйки по необикновен начин една нова естетическа действителност, чрез която да опознаем по-добре обкръжаващия ни прекрасен свят“, се казва в написаното от заместник областния управител до председателя на Дружеството на художниците Николай Колев. Според нея експозицията е своеобразен разказ за видимото и невидимото. „Вашите картини имат директно въздействие и недвусмислени послания“, допълва Ачева, цитирана от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Тази година в експозицията са представени около 150 творби на 30 местни художници.

Всички те са посветени на Русе, като повечето от тях не са показвани до момента. Акцент е поставен предимно върху пейзажите, но на практика са застъпени и редица други жанрове. Сред методите, на които са заложили художниците, са сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои. Разбира се има и немалко графични произведения на изкуството. Всеки, прекрачил прага на галерията, ще може да усети настроението на града, защото определено художниците са успели по един неподправен начин да представят емблематични русенски сгради, река Дунав и пейзажи от региона.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 18-и май. Поздравления бяха отправени и от името на кмета Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари