Какво бави създаването на електронния регистър на асансьорите в България?

0
Даниела Везиева: Намирането на документацията в собствениците било „огромен проблем“
Даниела Везиева: Намирането на документацията в собствениците било „огромен проблем“

Липсата на документация бави създаването на електронния регистър на асансьорите в България, чрез който ще може да се упражнява контрол върху съоръженията в реално време.

Това каза в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. По думите й, намирането на документацията в собствениците било „огромен проблем“. Това е и по-трудният процес при изготвянето на регистъра – въвеждането на самите данни, защото има много места, в които въобще няма информация кога е закупено самото съоръжение, преди колко години и т.н.“, каза Везиева.

Очаква се все пак електронният регистър да заработи през октомври, като през лятото ще се направят тестове. В него ще фигурира информация кога е закупено съоръжението и чия собственост е.

Везиева отрече служители на Агенцията за технически надзор да са замесени при появилите се сигнали за вземане на пари за проверка на асансьорите. “ Процедурата е такава – председателят на държавната агенция издава заповед за това да се извършват превантивни, или нарочни, или каквито и да е тип проверки, за което никой от тези, които са проверявани, не заплаща каквото и да е. Това не е услуга, която е определена с такси. Все пак е контролна функция, няма как да бъде платена“, бе категорична зам.-министърът на икономиката.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари