Даниела Везиева: Избухването на скандала в ДКК е добре пресметнато

0
Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите
Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите Снимка: БНТ, стоп кадър

Покрай скандалите не малко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции

 В студиото на "Денят започва" по БНТ  служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира уволненията в ДКК и заяви, че това е един добре пресметнат във времето скандал.

"Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология", заяви Везиева.

Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове, каза Везиева. За нея проблемът е че някой не иска до промени стария модел на управление. Тя подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

"Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в в момента, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне", каза тя.

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюва едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е назначил Ваня Караганева в ДКК.

"Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си а работа. Всяка една реформа среща съпротива", обясни Везиева.

По думите ѝ не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си. Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и те са назначили Ваня Караганева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Излязох на балкона да изпуша един джоинт. Съседа ме видял и извика полиция. Пристигнаха и ме питат:
- Къде е тревата?
- Изпуших я всичката.
- А от къде я взе?
- От съседа!
Сега претърсват неговия апартамент!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари