Какви са ползите от червените чушки върху човешкия организъм

1
Едва ли има българска трапеза, на която чушката да не присъства целогодишно
Едва ли има българска трапеза, на която чушката да не присъства целогодишно

Едва ли има българска трапеза, на която чушката да не присъства целогодишно

Червени, жълти, зелени - тези колоритни зеленчуци придават незабравим облик и вкус на всяко ястие. Днес ще обърнем по-специално внимание на вкусните червени чушки и по-точно на техните ползи върху човешкия организъм.

Този вид зеленчук е особено богат на витамините А, В1, В2, В6, С и Е, като количеството на витамин С е с пъти по-голямо спрямо това в магданоза и цитрусовите плодове. Червените и оранжевите чушки са по-богати на витамин С и съдържат 30 пъти повече каротин от зелените такива, пише Actualno.com.

В състава на червените чушки влиза и алкалоида капсаицин – вещество, което определя специфичния вкус на чушката.

Червените чушки съдържат повече от 200 процента от дневния ви прием на витамин С. Освен че е мощен антиоксидант, витамин С помага за правилното усвояване на желязото. Ако имате недостиг на желязо, опитайте се да комбинирате червените чушки с вашия желязо източник за максимално усвояване.

Червените чушки са чудесен източник на витамин В6 и фолат. И тези витамини и минерали могат да помогнат за предотвратяване на анемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари