Какви наказания предвижда законът за административните нарушения

0

Престъпления ли са административните нарушения и какви наказания предвижда законът за тях; какви са опасностите пред ползвателите на услуги и как всеки може да потърси правата си като потребител; какви са особеностите на административния процес и кои са участниците в него.

Това бяха само част от темите, които съдиите Вилиана Върбанова и Елица Димитрова обсъдиха днес, 25.03.2019 г., с десетокласници от ПГИУ „Елиас Канети“.

Срещата се организира в рамките на Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която съдът осъществява за четвърта поредна година.

На срещата бяха коментирани и въпроси, свързани с разделението на властите, структурата на съдебната система, функциите на съдебната власт и компетентност на административните съдилища.

Интересът на учениците бе провокиран от обсъдените с магистратите често срещани житейски ситуации по Закона за движение по пътищата, Закона за защита на потребителите, Закона за предучилищното и училищното образование и др.

Припомняме, че и тази година в реализацията на Образователната програма Административен съдРусе ще си партнира с две русенски гимназии – ПГИУ „Елиас Канети“ и АЕГ „Гео Милев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари