Каква е истината за отстраняването на Гешев като начало на правосъдната реформа

0
Доста мощни интереси – корпоративни, олигархични, политически, са си платили за контрола в един или друг аспект на българското правосъдие и няма да се откажат от него, заяви политологът Огнян Минчев
Доста мощни интереси – корпоративни, олигархични, политически, са си платили за контрола в един или друг аспект на българското правосъдие и няма да се откажат от него, заяви политологът Огнян Минчев Видео: NOVA

Доста мощни интереси – корпоративни, олигархични, политически, са си платили за контрола в един или друг аспект на българското правосъдие и няма да се откажат от него, заяви политологът Огнян Минчев

Ако някой е смятал, че с отстраняването на Иван Гешев прави нещо като правосъдна реформа, сега ще види истината в очите - че доста мощни интереси – корпоративни, олигархични, политически, са си платили за контрола в един или друг аспект на българското правосъдие и не възнамеряват да се отказват от този контрол”. Това каза за предаването „Офанзива” по NOVA политологът Огнян Минчев.

Относно исканията на ПП-ДБ Сарафов да подаде веднага оставка, Огнян Минчев коментира, че се разгаря съперничеството за това по какъв начин ще се упражнява контролът върху Темида.

Контролът върху българското правосъдие е темата, по която се водят най-съществените битки понастоящем. Съперничеството ще продължи”, коментира Минчев.

Изборът на Сарафов, от гледна точка на реформистките сили, не е легитимен, поради причината, че хората от екипа на Гешев не трябва да се кандидатират за тази длъжност. Реформирането на българската прокуратура не може да мине през вътрешна ротация на досегашния екип на Гешев”, каза Минчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари