Каква е функцията на тези "съоръжения", препречили кейовата ивица в Русе?!

2

Сериозен дебат се разгоря във фейсбук групата "Писмо до кмета" относно бетонови цветарници, сложени на необичайни места по алеите на кея в Русе

Русенец публикува множество снимки, от които се вижда, че въпросните "съоръжения" стоят от година и половина на алеите. Ето какво пише той: 

"Днес искам да попитам: Каква е функцията на тези "съоръжения".... може би ще попитате.... "защо пък "съоръжения..." ами... нивелирани са и със сигурност не са цветарници.... от снимките се вижда, че в тях расте трева.... от година и половина ги наблюдавам.... Сега ще кажете, че те преграждат пътя, за да не преминават коли, но там има знаци и маркировка, които ограничават движението(макар и някой от знаците да си противоречат, според мене де." 

От името на администрацията в коментарите под поста отговори заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова.

Публикуваме написаното без редакторска намеса:

"Това са временно сложени ограничения за да не преминават автомобили. Поръчани са две бариери , които съвсем скоро ще бъдат поставени . Достъп автомобилен до тази зона ще има защото на първо място тази зона не е "Кея" , а ПРИСТАНИЩЕ което има нужда от обслужващи площи. Пристанището е отдадено на концесия за 35 години през 2018 г. Достъп ще бъде позволен за всяко корабно място , което концесионера поиска със списък защото корабите имат нужда от обслужване.

Зоната за разходка е част от пристанището. Така е на много места в Европа. Има транспортни алеи както сте забелязали и там ще се движат превозни средства свързани с обслужването на корабите както и туристически автобуси."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари