Как ще учат децата след Нова година?

0
Преподавателите споделят, че смесеното онлайн и присъствено обучение се получава трудно
Преподавателите споделят, че смесеното онлайн и присъствено обучение се получава трудно Видео: bTV

1000 семейства са поискали децата им да останат на дистанционно обучение

Детските градини и ясли ще бъдат отворени от понеделник, 4 януари. В клас от тази дата ще се върнат и малките ученици - от 1. до 4. клас. Учениците от 5. до 12. клас обаче ще учат поне още една седмица електронно, разкрива bTV

Децата в началния курс от 4 януари се връщат в класните стаи при непроменени мерки срещу разпространението на заразата в училищата.

Учениците от 1. до 4. клас могат да стоят в часовете без маски, но по коридорите, библиотеките и санитарните възли трябва задължително да ги носят.

От началото на годината 1000 родители са избрали децата им да учат от вкъщи, независимо дали училището преминава в присъствено или онлайн обучение.

Николай Хамов има 3 деца - две ученички и едно дете в детска градина. Категоричен е, че през януари няма да ги пусне нито на училище, нито на градина.

„Не очакваме случаите да са спаднали достатъчно до 4 януари, така че да бъде безопасно. Може да се каже, че прекарват повече време с учениците си в неформална среда, отколкото в училище“, казва Николай.

Преподавателите споделят, че смесеното онлайн и присъствено обучение се получава трудно. Не винаги е възможно групата от вкъщи да участва в занятията в клас, а често учителите водят допълнителни часове пред компютъра след приключването на тези пред бялата дъска.

„Във всеки випуск от началните класове е направена група, която се обучава във време, което е възможно на преподавателя. Нещата са много различни, когато подготвяш своя материал. Когато той е в такава хибридна форма - той категорично не може да бъде нито урок за електронно обучение, нито такъв за в клас“, обясни Данчо Калапиш, директор на 107 основно училище „Хан Крум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари