Все още се обмислят варианти за това как ще се тестват учениците

0
"Засега не се обмисля затваряне на детските градини, но всичко зависи от заповед на здравното министерство", каза заместник-министърът на образованието
"Засега не се обмисля затваряне на детските градини, но всичко зависи от заповед на здравното министерство", каза заместник-министърът на образованието Снимка: bTV, стоп кадър

"Обмисля се или тест, или зелен сертификат за учителите, ако се върнат най-малките ученици в клас, за да се обезопаси средата"

Това каза заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова пред bTV

Тя обясни, че още се обмислят няколко варианта за процедурата по тестване на децата, които ще са присъствено. Според нея обаче разумен срок за връщане на учениците от 1. до 4. клас в училище не е следващата седмица.

"Трябва да приключи обществената поръчка и ще сме в готовност да въведем щадящите тестове. Работим паралелно, за да се види каква е спецификата на тестовете, как ще се правят – дали в класната стая или от родителя, как ще се изхвърлят и в какви контейнери", заяви тя.

"Около 30% от общините са на онлайн обучение, като там има ротация", добави Гайдарова.

По думите й трябва да е обезопасена средата, за да няма още повече заразени. "Засега не се обмисля затваряне на детските градини, но всичко зависи от заповед на здравното министерство", каза още Гайдарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари