Как германците празнуват Бъдни вечер и Коледа

1
Елхите са важни за тях
Елхите са важни за тях

Елхите са важни за тях

Във всяка страна обичаите за Коледа са различни. В Германия основните празненства са на 24 декември. Въпреки че не е официален празник, едва 20% от хората работят на този ден.

71% от германците споделят, че очакват с нетърпение Коледа. Затова и много от тях започват да се подготвят от рано. Почти половината германци купуват подаръци още през ноември, а дори и по-рано. Само 1% признават, че пазаруват за близките си едва на Бъдни вечер, пише Дойче Веле, предаде NOVA.

А Бъдни вечер германците предпочитат да посрещат семейно. Независимо от религията си, 81% от германците отбелязват Коледа. Едва половината германци се определят като християни, а 1/4 ходят на църква на Коледа.

Елхите са важни за германците. През 2020 г. в германските всекидневни е имало 25 милиона дървета. Истинските са предпочитани, но все по-популярни стават изкуствените.

Класическите немски коледни сладкиши включват щолен, плодов хляб със стафиди, домашно приготвени сладки, марципанови картофи и меденки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари