Как гъбите ни помагат да отслабнем

0
25 минути след прием на гъбите, нивото на глюкозата се нормализира, което съответно влияе върху процеса на отслабване
25 минути след прием на гъбите, нивото на глюкозата се нормализира, което съответно влияе върху процеса на отслабване

Познаваме редица хранителни продукти, които помагат в борбата с излишните килограми, също и множество моно диети, гарантиращи добри крайни резултати. Оказва се, че гъбите също се нареждат сред тези храни. По-специално, това е сортът "Портобело". Такъв режим е подходящ не само за онези от нас, които предпочитат растителните продукти, но и за любителите на месото.

Обикновено гъбите се използват като допълнение към най-различни ястия в качеството си на гарнитури, сосове и други, но определено заслужават внимание и като основна съставка на блюдото. Те са пълноценен заместител на месото. От изключително значение е, че дават чувство за ситост за дълго време. Влагайки въображение в приготвянето на ястията, те ще бъдат наистина разнообразни хранителни и полезни. Супи, запеканки, пастети, салати... експериментите са задължителни.

До заключението, че гъбите помагат за отслабване, достигат специалисти от Университета "Джонс Хопкинс". Проведеният от тях няколкогодишен експеримент (основно върху жени на възраст около 48 години) показва, че не само дамите са отслабнали, но и са подобрили общото си здравословно състояние. Т.е. гъбите са подходящи за диетично хранене и няма да навредят на здравето.

Интересен експеримент провеждат и учени от Университета Бъфало. Изследването има за цел да установи влиянието на гъбите "Портобело" върху нивото на кръвната захар, тъй като е известно, че излишните количества захар и мазнини възпрепятстват отслабването.

Резултатите сочат, че 25 минути след прием на гъбите, нивото на глюкозата се нормализира, което съответно влияе върху процеса на отслабване.

Това се обяснява с наличието на антиоксиданта ерготионеин, също и на фитонутриенти в състава им. Съдържат още витамин Д, мед, цианин, селен, фибри, източник са на белтъчини за организма и едновременно с това са нискокалоричен продукт.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари