Как да си приготвим чайове за отслабване?

1
Чаят има тонизиращо действие и помага за притъпяване на апетита
Чаят има тонизиращо действие и помага за притъпяване на апетита

Чаят има тонизиращо действие и помага за притъпяване на апетита

Днес много жени използват различни видове чайове. Имат приятен вкус и за кратко време допринасят за премахването на излишните килограми. Но не всички са наясно, че всички обещания, дадени от производителите за тези чайове, са наистина верни. Често употребата на такива чайове причиняват вреда на тялото и заедно с идеалната фигура жените получават и различни заболявания, алармира Actualno.

Преди да започнете да пиете чай за отслабване, трябва да се консултирате с вашия лекар. Всъщност в някои случаи действието на определени активни вещества, които съставляват напитката, може да доведе до обостряне на заболявания и общо влошаване на благосъстоянието.

Ако все пак решите да пиете чай за отслабване, тогава трябва да изберете най-безопасните опции за чая. И сега ще научите как да ги приготвите.

Чаят има тонизиращо действие и помага за притъпяване на апетита. За да го приготвите, трябва да вземете около 5 г лимонова кора и да я смесите с риган и мента (по 10 г). Получената смес трябва да се сложи в емайлирана тенджера и да се залее с вряща вода в обем от 300 ml. След това отварата трябва да кипне и да се вари около 3 минути.

Рецепта за чай от живовляк

Този чай има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт. Поради противовъзпалителните си свойства, дори тези, които имат пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, могат да го приемат този чай.

Приготвянето на чая е много лесен, ето и рецептата. Трябва да вземете около 10 г нарязан живовляк, комбинирайте го с 8 г естрагон и залейте с чаша вряла вода. Варете го за 5 минути на слаб огън.

След това полученият бульон трябва да се увие в нещо топло и да се остави да престои около половин час. Прецедете чая преди пиене. Приема се и на празен стомах веднъж дневно.

Портокалов чай

Тази напитка има свойството да изгаря мазнини. Рецептата за портокалов чай ​​за отслабване е много проста. Приготвя се от 10 г коча билка и 7 г портокалова кора. Тези съставки се смесват в емайлирана купа, заливат се с 400 мл вряща вода и се оставят за около четвърт час. Пийте го на празен стомах в прецеден вид.

Жасминов чай

За да приготвите тази прекрасна напитка за отслабване, ви трябват 15 г цвят от жасмин и 7 г издънки от мащерка, залейте с 0,4 л вряла вода и варете на слаб огън за около 5 минути. Трябва да се приема и на празен стомах, след прецеждане.

Чай с джинджифил

Тази напитка е една от най-добрите. Стимулира изгарянето на мастните клетки, но има и благоприятен ефект върху храносмилането. За да я приготвите, ще ви трябва пресен корен от джинджифил, който трябва да бъде обелен и нарязан на тънки филийки. Лесна рецепта за домашен чай.

За една порция ще ви трябват приблизително 10 g суровини. Джинджифилът трябва да се залива с чаша гореща вода, да се вари на слаб огън за около 5 минути, да се получи настойка и да се консумира на празен стомах. Трябва да се отбележи, че тази напитка има доста специфичен вкус. Затова могат да го използват малко в чист вид и да сложат резен лимон в него. Това не само подобрява вкуса на чая, но и повишава неговата ефективност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари