Кабинетът разглежда Бюджет 2023

0
Правителството пренаписа проекта на служебния кабинет
Правителството пренаписа проекта на служебния кабинет Снимка: Dunavmost

Правителството пренаписа проекта на служебния кабинет

Министерският съвет се заема с Бюджет 2023. Новото правителство пренаписа сметката на държавата като си постави за цел за овладее инфлацията и да намали дупката в бюджета до 3 на сто и да повиши приходите, предава NOVA.

Минималната работна заплата се запазва, а парите за втората година майчинство се увеличават на 780 лева. От 1 юли пенсиите са с 12% нагоре. Залага се увеличаване на заплатите на учители и лекари, но сериозно недоволсвто се задава в системата на МВР, където вече започнаха предупредителни протести. Служителите искат 10% увеличение на заплатите.

И още - отпада намалената ставка на ДДС за газ и парно, което означава по-високи сметки с около 10 на сто. Ако бюджетът бъде одобрен в Министерския съвет, е възможно още в четвъртък да влезе в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари