Известният журналист Брент Рено е убит в Украйна

0
Той е бил застрелян в Ирпин, край Киев
Той е бил застрелян в Ирпин, край Киев Видео: NOVA

Известният журналист и режисьор на документални филми Брент Рено е бил застрелян в Украйна.

Началникът на полицията в Киевска област Андрий Небитов съобщи това на личната си страница във Фейсбук и публикува снимки на документите на журналиста и на тялото му, съобщи Телеграм. Според Небитов журналистът е бил застрелян в Ирпин, край Киев.

По-късно новината бе потвърдена и от Дойче веле. Изданието посочва, че първоначалната информацията е била, че Брент Рено е пратен от "Ню Йорк Таймс" в Украйна, но вестникът отрече това.

"Ню Йорк Таймс" съобщи, че Брент Рено е бил талантлив фотограф и автор, който е работил през изминалите години за изданието, последно през 2015 година, но към днешна дата не е работил за тях, нито е бил изпращан в Украйна от "Ню Йорк Таймс".

Брент Рено е режисьор и носител на наградите "Пийбоди" и "Дюпон". През последните две десетилетия той и брат му Крейг продуцират филми и телевизионни програми. Братята Рено са най-известни с разказването на хуманистични истории от горещи точки по света и техните проекти обхващат войните в Ирак и Афганистан, земетресението в Хаити, политическите вълнения в Египет и Либия, борбата за Мосул, екстремизма в Африка, насилието на картелите в Мексико и кризата с младите бежанци в Централна Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари