Кой е убитият в Украйна американски журналист?

0
Брент Рено е прострелян във врата
Брент Рено е прострелян във врата Снимка: Andrew Toth/FilmMagic

Брент Рено е прострелян във врата

Американският журналист Брент Рено, загинал днес в Украйна при обстрел, е родом от град Литъл рок, в щата Арканзас.

Това съобщава АФП, като цитира интернет сайта на Фондацията на Ниман за журналистика, свързана с Харвардския университет. Тя му е предоставила финансиране през 2019 година, информира БТА.

Освен журналист, Рено е бил и писател. Той е работил и по множество проекти за документални филми с брат си Крейг, като е покривал разнообразни теми като бежанската криза в Централна Америка, политическите сътресения в Египет и борбата срещу екстремизма в Африка и Близкия изток.

Журналистът е загинал на място, след като е бил прострелян във врата, уточнява Данило Шаповалов, лекар, работещ за украинските сили, който е поел случая с пострадалите американски журналисти.

Освен убития Рено беше ранен и неговия колега Хуан Аредондо, намирал се в същия автомобил, както и цивилен украинец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    ...
    Който си го търси, си го намира. Момчето все се е тикало от години в куршумите, като практикуващите екстремни спортове - накрая тягата им към смъртта надделява ! Главният въпросът тук е: защо го искат с такова настървение ?!
  • 1
    2
    наблюдател
    🇺🇦 Мэр Ирпени сообщил, что с завтрашнего дня журналистам будет запрещён доступ в населенный пункт. По его словам, работники СМИ снимают военнослужащих и раскрывают расположение позиций ВСУ. Распоряжение городского главы дополняет картину сегодняшней смерти экс-сотрудника The New York Times Брента Рено в Ирпене. Видимо, погибший журналист пытался делать снимки из своего автомобиля, однако бойцы территориальной обороны приняли эти действия за шпионаж и немедленно открыли по машине огонь. #Киев #США #Украина
  • 1
    1
    @@!!
    тамняма руски войски на терен, извършва се само ракетен и арт обстрел! дали не са стреляли от териториалната отбрана?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари