Изведоха жертва на домашна агресия от защитено жилище, за да спаси насилника си

0
Мъжът заплашвал, че ще се самоубие
Мъжът заплашвал, че ще се самоубие Видео: NOVA

Мъжът заплашвал, че ще се самоубие

Жертва на домашно насилие - жена, настанена в защитено жилище, е приканена от полицията да се върне на мястото, от което е избягала след 26 години тормоз. Целта - да спаси насилника си, който в онзи момент твърдял, че иска да се самоубие. След тази ситуация всички близки в семейството, от което тя е избягала, вече знаят нейното местоположение. За случая разказа журналистът и писател Мария Касимова-Моасе, предава NOVA.

В опита на жената да се спаси от насилника си ѝ помагат от Фондация „Асоциация Анимус”.

Още в първия ден, в който тя беше настанена, много хора дойдоха, за да я притискат да се прибере”, разказа директорът на фондацията Надежда Стойчева.

„На 1 юни мъжът се качва с въже на дърво и казва, че ще се самоубие, ако не дойде жена му. В това време от полицията от града, от който е този човек, започнаха да ни притискат. Пристигнаха и взеха жената. Тя е била принудена да каже, че го обича, за да слезе той от дървото. След това е разпитвана с часове от психолози на полицията, а по-рано - и от други униформени”, казва още Стойчева.

Вдигането на крак на толкова полиция, както и на жената, и на нас, е абсолютно манипулативно от страна на този човек”, категорична е тя.

От Областната дирекция на МВР казаха за NOVA, че са предприети всички действия за овладяване на ситуацията. Жената е била транспортирана от полицията. Подходено е с контролиран разговор между нея и мъжа й, на който са присъствали и двама психолози. След това жертвата е върната в нейното жилище, а мъжът е отведен в център за психично здраве за консултация с психиатър. От полицията казват, че ситуацията е контролирана.

На нашия телефон от началото на годината има 960 обаждания, а на 112 за миналата година техният брой е 27 500”, отбеляза Надежда Стойчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    DENICA
    Това си е абсолютна манипулация на този изрод,с извинение. Казвам изрод ,защото тази дума описва това същество,което се мисли за мъж...и какво после май искате да я прибирате в чувал господа служители на реда ,заради такива, кокло деца останаха сираци ,знаете ли.....?! Той,ако е искал да се обеси ,нямаше '"да заплашва" , че ще го направи ами до сега ,да го е направил.Мислете с главите си,но "горните"!!! Такива заслужават, да станат жени в затвора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари