Израелската армия съобщи за стрелба в ивицата Газа въпреки примирието

0
Съобщава се, че по израелски войници е бил открит огън и те отвърнали на стрелбата
Съобщава се, че по израелски войници е бил открит огън и те отвърнали на стрелбата Снимка: БТА / АП

Съобщава се, че по израелски войници е бил открит огън и те отвърнали на стрелбата

Има съобщения за стрелба в северната част на ивицата Газа въпреки примирието между Израел и "Хамас", заяви днес израелската армия, цитирана от ДПА от БТА.

Съобщава се, че по израелски войници е бил открит огън и те отвърнали на стрелбата. Освен това общо три взривни устройства са експлодирали близо до военнослужещи на две отделни места. Това означава, че рамката на временното примирие е била "нарушена", заяви израелската армия.

Според армията няколко войници са били леко ранени. Те се намирали на места, които били съгласувани като част от споразумението за прекратяване на огъня.

Палестинската ислямистка групировка "Хамас" потвърди, че е имало конфронтация с израелската армия. Групировката заяви, че Израел е нарушил примирието в северната част на ивицата Газа. Въпреки това "Хамас" подчерта, че ще продължи да се смята за обвързана със споразумението, стига и Израел също да продължи да се смята за обвързан с него. Групировката призова посредниците Катар и Египет да окажат натиск на Израел да спазва прекратяването на огъня.

Примирието влезе в сила в петък и първоначално срокът му беше до тази сутрин, отбелязва ДПА. С посредничеството на Катар и Египет обаче преговарящите се споразумяха той да бъде удължен с два дни, при същите условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Иван
    Тези ислямски диваци,само проблеми сьздават,избивай ги тези мрьсни дрипльовци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари