Хамас: Готови сме за дълга война с Израел

0
В записана реч ръководител на групировката похвали издръжливостта на палестинския народ
В записана реч ръководител на групировката похвали издръжливостта на палестинския народ Снимка: ЕПА / БГНЕС / Арвхив

В записана реч ръководител на групировката похвали издръжливостта на палестинския народ

Ръководителят на политическото бюро на Хамас заяви, че силите на съпротивата в Ивицата Газа са готови за продължителна война с израелската армия.

В записана реч Исмаил Хания похвали издръжливостта на палестинския народ и координацията на съпротивителните фракции "за разпръскване на възможностите на израелската армия и отслабването ѝ на множество фронтове".

"Ако врагът желае дълга битка, нашият капацитет е по-дълъг от този на врага и нашата съпротива ще има решаващата дума в нея", посочвайки, че "съпротивата е въвлечена в стратегически конфликт с ционисткия враг и от него ще излезе победител", каза той.

Той изтъкна "победите, постигнати от членовете на съпротивата на терен в ивицата Газа", като добави, че "героите на Хамас пишат страници на славата в Газа, сравними с колегите си по героизъм, смелост и дързост, нанасяйки болезнени удари на армията на нашия враг и неговите превозни средства".

"Светът ще стане свидетел на това как бригадите "Ал Касам" и фракциите на съпротивата побеждават израелската окупация в Газа, както го направиха преди 18 години", каза той, визирайки израелското изтегляне от Газа през 2005 г.

"Те няма да пожънат нищо друго освен още повече провали, разочарования и поражения", допълни Хания.

Той смята, че "жителите на Газа и съпротивата са осуетили целите и плановете на врага за разселване или насилствено връщане на заложници".

Той призова за изпълнение на резолюциите от извънредната арабско-ислямска среща на върха, проведена в саудитската столица Рияд преди дни, особено тези, свързани с "незабавното спиране на агресията, вдигането на обсадата на Газа, защитата на светините и осъществяването на стремежите на нашия народ за свобода, завръщане и независимост".

Той също така подчерта значението на "бързото свикване на комитет, съставен от няколко държави, натоварен да следи за изпълнението на решенията, взети на срещата на върха".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари