"Хамас" няма да освобождава заложници без споразумение за прекратяване на огъня

0
Ние потвърждаваме нашата позиция, категорична е организацията
Ние потвърждаваме нашата позиция, категорична е организацията Снимка: Yonatan Sindel/Flash90 / архив

Ние потвърждаваме нашата позиция, категорична е организацията

"Хамас" няма да започне преговори за по-нататъшна размяна на затворници и заложници без прекратяването на израелските военни действия в ивицата Газа, заяви палестинското ислямистко движение, цитирано от ДПА и БТА.

"Хамас" потвърждава позицията си да не води никакви преговори за размяна на затворници, освен ако ционистката агресия срещу нашия народ не спре веднъж завинаги", заяви групировката, като добави, че това послание е било предадено на всички участващи посредници.

То идва в момент, когато Катар заяви, че води преговори за посредничество между Израел и "Хамас" за постигане на споразумение за нова хуманитарна пауза в боевете на територията на палестинския анклав. Съобщава се, че през последните дни високопоставени израелски и катарски представители са се срещнали в Норвегия, за да обсъдят освобождаването на останалите заложници, държани от "Хамас", в замяна на палестински затворници, държани в израелски затвори.

Нито една от страните обаче не е потвърдила официално тези твърдения.

Вчера израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че военният натиск върху "Хамас" трябва да продължи, за да се гарантира победата и завръщането на всички отвлечени.

Миналия месец Израел и "Хамас" постигнаха съгласие за хуманитарна пауза с посредничеството на Кайро и Доха, която продължи около седмица и спомогна за освобождаването на 105 заложници. В замяна Израел освободи 240 затворници. По израелски оценки още 112 заложници все още са в плен, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Moni levi
    Мрьсни еврейски диваци чифути, пустинни семитски маймуни мрьсни и дрипави сатанисти,ще си го отнесете.
  • 3
    1
    Moni levi
    Мрьсни ислямски диваци, пустинни арабски маймуни мрьсни и дрипави араби,ще си го отнесете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари