Изпратиха Любомир Коларов в последния му път

0
Изпратиха големия български журналист, общественик и главен редактор в БНТ - Любомир Коларов.
Изпратиха големия български журналист, общественик и главен редактор в БНТ - Любомир Коларов. Снимка: БНТ

Изпратиха големия български журналист, общественик и главен редактор в БНТ - Любомир Коларов.

Близки, приятели и колеги се сбогуваха с него на поклонението в гробищния парк в "Бояна". Любомир Коларов си отиде на 79-годишна възраст.

В Златния фонд на БНТ ще останат над 100 документални филма от целия свят и авторски предавания на журналиста.

"Отиде си един от жреците на съвременното българско журналистическо и публицистично слово - Любомир Коларов, свързан с БНТ години наред, редица вестници и други издания. Прекрасен човек, умен творец, блестящо слово", каза писателят проф. Иван Гранитски.

"С много хъс се хвърляше в нови неща - в изграждането на телевизия, на три знакови паметника в София, в създаването на една поредица от чудесни предавания в БНТ, в отношенията с колегите", каза журналистът проф. Петко Тодоров.

"Любомир Коларов е човек с богата и последователна биография. И затова отсъствието на такива хора оставя трудно заличима празнота", каза юристът проф. Янаки Стоилов.

Снимка: БНТ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари