Почина дългогодишният БНР глас Любомир Методиев, роден в Русе

0
Любомир Методиев е автор на стотици разкази, фейлетони и стихотворения, публикувани в различни вестници и списания, на сценарии за телевизионни и радиопредавания
Любомир Методиев е автор на стотици разкази, фейлетони и стихотворения, публикувани в различни вестници и списания, на сценарии за телевизионни и радиопредавания Снимка: БНР / Архив

Тази нощ си отиде русенецът Любомир Методиев, дългогодишен редактор в редакция "Хумор и сатира", водещ на предаването "Ирибар съм, и ловец съм"

Ето какво сподели неговият колега и приятел, главният редактор на програма "Христо Ботев", Весел Цанков:

"Всички слушатели помнят неговия благ и спокоен глас, приятния маниер, с който говореше в "Дядовата ръкавичка" или в ловно-рибарското предаване, или пък водеше своята авторска рубрика в "Голямата къща на смешните хора" всяка последна на месеца неделя вечер. Любо Методиев беше един наистина благ и много стриктен, много отговорен човек, с когото се работеше много лесно и можеше да се намери общ език."

Любомир Методиев е роден в Русе през 1953 г. Завършил е Техникум по полиграфия и фотография и Факултета по журналистика към СУ "Св. Кл. Охридски". Работил е във в-к "Народна култура" и в хумористичната страница на в-к "Кооперативно село". От 1990 г. е редактор, а след това и старши редактор в редакция "Хумор и сатира" на програма "Христо Ботев". През 2018 г. се пенсионира, но продължава активно да работи в БНР. Водещ на култовото предаване "И рибар съм, и ловец съм". Автор на няколко хумористични книги ("Господ е българин", "Случи ми се случка") Автор е на стотици разкази, фейлетони и стихотворения, публикувани в различни вестници и списания, на сценарии за телевизионни и радиопредавания, както и на спектакли, играни в различни градове на страната, както и на песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари