Излъчват видеозаписи по делото за Хитрино

1
На записите се вижда часът на преминаването на влака и газовият облак от пропилен, който е изтекъл от цистерната
На записите се вижда часът на преминаването на влака и газовият облак от пропилен, който е изтекъл от цистерната Снимка: БГНЕС

С излъчване на видеозаписи от охранителни камери на обекти в Хитрино продължава делото срещу машинистите, обвинени за инцидента с влаковата композиция.

Според обвинението, Радослав Петков и Димитър Михнев са нарушили правилата за движение на 10 декември 2016 г., като са влезли в гара Хитрино със 78 км/ч вместо с разрешените 40 км/ч. В резултат композицията е дерайлирала, изтекъл е газ пропилен и е последвал взрив. Така по непредпазливост са причинили смъртта на 7 души, а 14 са получили тежки травми.

На записите се вижда часът на преминаването на влака и газовият облак от пропилен, който е изтекъл от цистерната. Вероятно представянето на видеозаписи ще продължи и утре. Предстои да бъдат изслушани и аудио записи на дежурните на гара Хитрино, ще бъдат представени и снимки.

По искане на защитата, след това ще започне разпитът на свидетели и вещи лица, а медийните публикации и снимките с дрон, изискани от националните телевизии, ще бъдат гледани след това.

На този етап на делото, двамата машинисти не дадоха обяснения, това ще направят в края на съдебното дирене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари