Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП

0
Депутатът подкрепи военната помощ за Украйна
Депутатът подкрепи военната помощ за Украйна Снимка: БСТВ

Депутатът подкрепи военната помощ за Украйна

Депутатът Явор Божанков бе изключен от парламентарната група на БСП. Присъствалите единодушно са гласували за изхвърлянето му, пише вестник "24 часа".

По-рано днес от парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на БСП за изпращането на оръжия за Украйна.

Решението е важно и символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор, включи се той в хора на тези, които БСП определи за "Коалиция на войната". Той посочи, че Русия ни е обявила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. "Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето уважение към тях с това, че Русия е агресор. Тук делението на цивилизован и нецивилизован свят е истинско", заяви Божанков малко след като Борислав Гуцанов обяви, че всички държави са част от цивилизования свят.

"Без да съм експерт в тази тема съм съгласен само с една теза. След време ще ни съдят как сме гласували. Такъв ден ще дойде и ще има значение кой какво е казал. С ясно съзнание какви последствия може да има тази позиция за мен, как може да се разчете, съм убеден в едно, искам да остане в стенограмите - ще дойде ден, когато ще говорим кой е бил прав. Русия няма да спечели тази война", каза Божанков под ръкоплясканията на мнозинството и видимото неудоволствие на БСП.

Явор Божанков е част от гражданската квота на БСП в парламента. Той не бе съгласен и с решението на червените да върнат хартиената бюлетина. И изненадващо изчезна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс на второ четене в комисия и в пленарната зала. Стигна се дотам депутатите от другите групи да питат къде е и дали не е заточен в Сибир. Оказа се, че Божанков е на обучение в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Крадльо
    https://www.alarmanews.com/фамилията-на-кандидат-депутатът-от-бс/
  • 2
    3
    До 1
    Ако беше учил и изкарал инструктаж в Русия щеше да има правилен мироглед като твоя. Добре , че Гуцанов е при вас.
  • 7
    2
    112
    Фирмата на баща му е ''фамилия'' ! Явно нещата с ''бизнеса'' са излезли на повърхността и положението е неудържимо ! Полека лека опорите на Корнелия отпадат ! Иде ред на Гуцанов и язък за хартиената бюлетина !
  • 16
    1
    Бай Чеп
    Млад, амбицозен джендърляк, нищо не работил през живота си, ходил на инструктаж в САЩ и получил правилен и политкоректен мироглед. Очакваме нов политически "проект" с участието на Божанко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари