Изгониха кмет от ресторант, защото бил с шорти

0
Казаха ми, че трябва да напусна, защото не съм с дълги панталони
Казаха ми, че трябва да напусна, защото не съм с дълги панталони

Кметът на италианския град Виареджо в Тоскана разказа във Фейсбук, че бил принуден на си тръгне от местен ресторант, защото бил с шорти.

Джорджо дел Гингаро разказва, че преди няколко дни се уговорил с приятели да вечерят заедно в градски ресторант, който той посещавал от време на време. Срещата трябвало да е неофициална и затова Дел Гингаро си позволил да се облече така.

"Влязохме, настаниха ни на маса с изглед към морето, побъбрихме си с познати от съседна маса, обменихме новини, доволни, че накрая можем спокойно да се видим. И тогава към мен се приближи келнер и смутено ми каза, че трябва да напусна, защото не съм с дълги панталони", пише кметът.

Той нямал представа, че в крайбрежния ресторант има дрескод и такива "железни правила", но не му оставало нищо, освен да се подчини, съобщава БГНЕС.

След досадния и неприятен епизод Дел Гингаро вечерял чудесно на друго място, където нямало ограничения в облеклото на гостите. Кметът не смята, че е бил неприлично облечен с шортите и е поместил в социалната мрежа и своя снимка.

Няколко часа след публикацията от ресторанта реагирали и заявили, че изискванията за облеклото са в сила от 19.00 ч. нататък и това е обявено на информационни табели на няколко места в заведението.

Като компенсация ресторантът предложил на кмета карта за отстъпка на постоянен клиент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари