Ресторант в Созопол пусна рибена супа за близо 20 лева

0
Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а кметът на града също отговори
Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а кметът на града също отговори Снимка: Даниела Костадинова / БНР

Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а кметът на града също отговори

Един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева, стана изключително популярен тези дни, пише БНР.

Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“.

Важно уточнение е, че това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея. Ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу, с гледка край морето.

Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. зада стане много вкусна се използва и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв.,защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро.", казва собственичката на заведението.

По нейни думи негативните коментари не са я изненадали, но храната им е с естествени продукти и не се използва палмова мазнина или течен маргарин.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев първи реагира на негативните коментари за скъпата рибена супа. Той показа в социалните мрежи касова бележка за рибена чорба от плажен капан:

По принцип си ям рибената чорба вкъщи, но ми стана интересно и отидох в първото заведение, най-близо до Общината, до брега на морето. Рибената чорба беше 5,30 лв. Беше вкусна. За мен е смущаваща цената от близо 20 лева за рибена чорба, но може и да съдържа някакви екзотични риби. Явно щом предлагат на такава цена рибена супа то има и хора, които предпочитат да я консумират. За мен е най-важно качеството на предлаганата услуга“, казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Тая от Созопол
    Направо трябва ДА Я РАЗСТРЕЛЯТ! Седнала да сравнява Франция с България. А доходите защо не сравни? Смущаващо е, че кметът на Созопол казва, че едва ли не и за тази супа ще има клиенти. Вместо държавата да влезе в задълженията си и да почна масирани проверки и санкции. Това е гавра с българския народ!
  • 2
    4
    М-хъ
    Старият град винаги е бил скъп. И въпреки това си има своите почитатели, които са готови всяка година да отидат и да усетят атмосферата на града, уличките, Аполония. Това за тях не е точно курорт, това е усещане и всяка година са там. Ходят на едно и също място, познават се с местните, посещават кръчми, съществуващи вече десетки години. И не само кръчми, Старият град носи културен дух, картини, изложби, книги, концерти, джаз...Не може да е евтино и никъде такова място не е. Е, да речем, че дългогодишните курортисти знаем къде колко струва и кое е качествено, но това е друга тема.
  • 10
    3
    🤣🤣🤣
    „това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея“, „не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу“. Много хора си повярваха в тая държава. Будалите сами са си виновни, че им се връзват на самочувствието.
  • 8
    2
    Ф16
    Да а на Марс е 1500 евро.Във Франция дали плащат на келнера заплата 800 да еба и папата ти пеоста
  • 15
    1
    СС
    После реват защо нямало хора. К.р за вас и фалит
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари