Софийското “стъргало” гъмжи от хора

0
Ресторантите, бирариите и вино баровете в центъра на столицата са пълни с клиенти
Ресторантите, бирариите и вино баровете в центъра на столицата са пълни с клиенти Снимка: БГНЕС

Ресторантите, бирариите и вино баровете в центъра на столицата са пълни с клиенти

В деня, в който на заведенията им е разрешено да отворят врати за клиенти, ресторантите, бирариите и вино баровете в центъра на София гъмжат от хора, предаде репортер на БГНЕС.

Преди 1 март заведенията работеха само за доставка на храна по домовете или вземане от място, но тази вечер на пешеходната част на булевард “Витоша” в столицата е като на Нова година.

Указанията на здравните власти са за стриктно спазване на мерките, изискването за разстояние от 1,5 метра между масите вече не е актуално, но заведенията работят при 50% капацитет. Работното време е до 23 часа, а друго изискване е на маса да се допускат не повече от 6 души.

Нощните барове и дискотеките все още остават затворени. Музика и танци в тях се очаква да има от 1 април, ако нивата на заболеваемостта от COVID-19 се задържи ниска.

По-рано, репортерска проверка на БГНЕС в няколко столични заведения забеляза, че някои популярни места са прибягнали и до иновации с цел ограничаване на контактите. Така вместо традиционното хартиено меню, предавано от ръка на ръка, чрез QR код, клиентите могат да разгледат от собствения си телефон предлаганите специалитети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари