Издирването на рибарите продължава край мястото, където са открити мрежите им

0
Силен вятър и обилен дъжд затрудняват търсенето на двамата мъже, изчезнали в язовир "Мандра"
Силен вятър и обилен дъжд затрудняват търсенето на двамата мъже, изчезнали в язовир "Мандра" Снимка: ОДМВР - Бургас

Силен вятър и обилен дъжд затрудняват търсенето на двамата мъже, изчезнали в язовир "Мандра"

Продължава издирването на двамата рибари, изчезнали в язовир "Мандра".

Това каза Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР - Бургас, цитирана от Агенция "Фокус".

"За съжаление, вятърът е изключително силен, има и обилен дъжд, което затруднява издирвателните дейности, но нито служителите на полицията, нито колегите от Пожарната служба, водолазите, доброволците или специалистите от ИАРА се отказват. На терен има две лодки, с които водолазите се подготвят да влязат. Издирването ще се извършва основно в района на мястото, където са намерени мрежите на двамата, за разлика от вчера, когато се търсеше основно в района на откритата лодка. Тя е била отдалечена на около 1.5 км от мястото, където двамата са влезли", поясни говорителят на ОДМВР - Бургас.

Ще се ползва и общинският дрон за облитане на пространството около язовира.

"Каквото може да се направи, ще бъде предприето от страна на служителите и на доброволците. Всички се надяваме на положителен резултат, както и да се подобрят метеорологичните условия, за да може повече хора да работят на терен", добави Цветлина Рандева.

Припомняме ви, че 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли в язовира с надуваема рибарска лодка около 23:00 ч. в неделя и оттогава следите им се загубват. Издирвателните дейности започнаха от рано сутринта в понеделник, когато е получено съобщението за това, че са изчезнали. Във вторник екипите успяха да открият лодката и мрежите, които двамата са използвали, но до момента следа от тях няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари