Изчезна русенецът, когото измамени пребиха заради фалшиво обещание за работа

0
Изчезна русенецът, когото измамени пребиха заради фалшиво обещание за работа
Видео: Нова телевизия

Мистериозно изчезна русенецът, който подведе десетки хора с фалшиво обещание за работа в чужбина. Припомняме, че преди месец и половина измамените кандидат-гастербайтери го набиха пред камерата ни.

През април нервите на излъганите кандидати за работа в чужбина не издържаха. Поискаха си парите обратно, защото разбраха, че няма да заминат за Англия.

Тогава управителят на фирмата-посредник Андон Гинев не отрече забавянето и увери, че има опция да върне парите на хората.

Ако в рамките на 5 дена след първите 3 месеца ме уведомят, че искат да приключат контракта си с мен, те го приключват. Уведомяването става по телефона, писмено и по всякакъв начин”, обясни Андон Гинев.

Но нито телефонът, нито и-мейла помогнали. Оттогава връзка с Гинев няма.

Господин Гинев се е укрил и от органите на полицията. На първите проверки в Габрово се е появявала майка му, действително с пълномощно. Но...и тя изчезна”, обяснява Ирена Николаева – директор на Инспекция по труда – Русе.

Проверката на Инспекцията по труда започна едва след репортажа по Нова телевизия. До момента измамените са повече от 400 от цялата страна.

Дадох, 600 лева, на 26 – ти, на 28-ми допълних още 600 – 1200 лева. Някаква наказателна мярка да има, да върне парите, които е взел от хората”, заяви Петър Петров, един от потърпевшите.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари