"Търговецът" на кръв от Русе е намирал жертвите си в социалните мрежи

5
Говорителят на ОД МВР - Варна разкри как действа схемата
Говорителят на ОД МВР - Варна разкри как действа схемата Видео: NOVA

Говорителят на ОД МВР - Варна разкри как действа схемата

Нов вид измама във Варна. В четвъртък в морската столица беше задържан мъж, който се е представил за кръводарител и поискал сумата от 650 лв. Измамникът е успял да убеди нуждаеща се жена, че ще дари кръв, ако тя му преведе въпросната сума, но така и не го направил. Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си чрез социалните мрежи.

Преди два дни в едно от районните управления във варна е дошла жена, която е била измамена. Тя е имала нужда от изключително рядка кръвна група за животоспасяваща операция на нейна близка. Така тя е потърсила помощ през социалните мрежи, където е отзовал човек с фалшив профил, който е предложил помощ срещу определена сума. Тя е превела сумата, защото е била в безисходица. Човекът е изтеглил сумата и след това е поискал още един път немалка сума пари”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA говорителят на ОД на МВР – Варна Светла Златева.

По думите ѝ тогава жената разбрала, че е измамена и се е обърнала към полицията. „Колегите са се свързали с полицията в Русе и така съвместно са успели да заловят този измамник”, подчерта Златева. И допълни, че това е първи подобен сигнал на територията на град Варна.

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Хайде, хайде
    "Търговецът на кръв" да не мислите, че се е появил от нищото? Бил е в организирана престъпна група с лекарките от кръвния център в Русе години наред. Но защото напоследък се размириса тази клоака, мангала е решил да играе соло. Да ви разкажа ли как докторката-колумбийка реши, че един кръводарител имал високо кръвно и не може да дари, та го прати при циганите отпред. Ама баш тогава не случи човека. Онзи изфуча като хала, изчезна на бегом и след 15 минути се появи с нов апарат за кръвно, с касова бележка и гаранция. И въпреки гнева и адреналина му, кръвното му излезе 125/85. Пред очите ми се случи!
  • 2
    5
    Елеонора
    Мръсни мърши
  • 7
    4
    Александър
    Мангали мръсни така ще да е като нямаме държава която да ги постави на място тези мошеници и измамници.Нямаме закони скъпи граждани този мангал ако беше в Румъния досега да е зад решетките и с голяма присъда а не от една до шест години по нашето родно законодателство.Да ама за жалост тука е България а не Румъния и мангалите си правят каквото си поискат.Давам за пример Румъния защото там има между 4 или 5 милиона цигани ама дисциплината им е желязна а не както в нашата Мила Татковина където Бай Мангау си прави каквото си поиска.
  • 10
    3
    Този защитен
    Инди Вид защо не го показаха по телевизията. Питам само.
  • 4
    2
    Русенка
    Търговец на кръв вече и това доживяжме да видим леле леле много вампири се навъдиха вече които да изсмукват кръвчицата на бедните и изтерзани българи.Чудна работа.Граф Дракула я му изпий кръвта на този русенски мангал та да намалеят малко продавачите на кръв.Егаси работата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари