Иво Минчев: 32 пъти дарих кръв!

2
Русенецът помага не само на роднини и приятели, но и на изпаднали в беда хора, които го потърсят за помощ в труден момент
Русенецът помага не само на роднини и приятели, но и на изпаднали в беда хора, които го потърсят за помощ в труден момент

От 18-ия си рожден ден до сега Иво Минчев помага на хора в трудно положение, никога не взема пари.

32 пъти!

Точно толкова пъти е дарявал кръв русенецът Иво Минчев. Музикантът помага не само на роднини и приятели, но и на изпаднали в беда хора, които го потърсят за помощ в труден момент.

"От 16-годишен съм доброволец в Българския червен кръст. Когато на 17 юни 1998 г. навърших пълнолетие, отидох и направих първото си кръводаряване. И оттогава винаги помагам на хора, които ме потърсят за помощ", разказа пред "България Днес" Минчев.

Русенецът, който е кръвна група А+, споделя, че не търси тежки случаи или каузи, а хората сами се свързват с него. Законът е категоричен, че между две кръводарявания трябва да има пауза от два месеца, така че Минчев не стои дълго време, без да помага. Последната му процедура в болницата в Русе е на 19 септември т.г.

"Радвам се, че помогнах на още един човек. Винаги избирам да знам за кого дарявам кръв, това е мое лично решение. Не ходя да давам без причина, но хората често ме търсят, така че не се случва да стоя дълги месеци, без да съм помогнал", каза още човекът с голямо сърце.

Иво Минчев е категоричен, че никога не взема пари за доброто си дело, дори и да му предлагат. Най-много се съгласява на кутия бонбони или бутилка вино от благодарни хора.

"Отвратен съм от хората в бизнеса с кръводаряване. Ужасно е някой да печели пари от нещо подобно. Имат си ценоразпис и понякога заплащането за еднократно кръводаряване достига до 250 лева. Няколко пъти съм ги снимал тези хора и съм подавал сигнали, но засега без резултат. Ще продължа да ги преследвам и да се боря срещу тях", заяви русенецът.

По негови думи българинът не е склонен да дарява кръв, ако не се налага да е за негов близък приятел или роднина.

"Организират се кампании и ходят по 6-7 човека. Опитват се да привлекат хора с разни бонуси, като билети за кино, например, но и това не може да привлече повече кръводарители", завършва с тъга 32-кратният извършител на добро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари