Иван Шишков: Работи се много интензивно за новата магистрала Русе - Бяла

2
Трябва да се работи. Всеки километър е важен
Трябва да се работи. Всеки километър е важен Снимка: Антоан Николов / БТА

Трябва да се работи. Всеки километър е важен

Имаме амбицията АМ "Струма" също да бъде завършена изцяло. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков пред журналисти, след като даде началото на изграждането на последния участък от АМ "Европа" между Сливница и Софийския околовръстен път. Той припомни, че се укрепва свлачището на магистралата. До август то трябва да бъде укрепено на етап, в който да се пусне движението в едната посока, предаде БТА.

Най-вероятно във вторник ще се направи първа копка на много малък участък от АМ "Струма", който обаче навлиза в участък с "мисълта за дефилето", допълни министър Шишков. Той обаче уточни, че все още не е решено откъде точно ще минава трасето.

Работи се много интензивно по отчуждителните процедури за новата магистрала от Русе до Бяла, добави служебният регионален министър. Очаква се до септември да бъде направено отчуждаване за част от участъка на тази магистрала и има готовност да започне строителство на отделен участък.

"Това са важни неща и трябва да се работи. Всеки километър е важен", изтъкна министър Шишков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Анатема
    Тия се научиха да лъжат повече и от Гордостта на Банкя.
  • 13
    4
    daskal
    Така е. Десетина години дърдорим за тази магистрала. През 2014 г. гербаджийското Лиле Павлова за пръв път в Русе произнесе думата "магистрала", вместо "скоростен път". За 6 години (1988 г. - 1994 г.) хората построиха 50-километров тунел под океана между Великобритания и Франция. Ние нямаше да можем да завием гайките на релсите за това време.
  • -2
    3
    Глупендеров
    Къде отидоха 1 000 000 000 оставени от правителството на Борисов и Комитова ги прилапа? Тези пари бяха за магистралата Русе Търново-нищо не се чува-изпариха се?
  • 13
    2
    Интензивен интензитетчик
    Толкоз интензивно, че отложихте началото и за н-ти път!
  • 17
    1
    Zfde
    Абе,важен,важен,ама някой пак открадна парите! Кой знае в кой герберски джоб?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари