Иван Кашилски: Пикът в цената на горивата ще е до 2.75 лeва за литър

0
В разгара на пътуванията цените на горивата отново тръгват стремглаво тръгнаха нагоре
В разгара на пътуванията цените на горивата отново тръгват стремглаво тръгнаха нагоре Видео: NOVA

В разгара на пътуванията цените на горивата отново тръгват стремглаво тръгнаха нагоре

От Петролната асоциация предупреждават, че следва още един удар по джоба на шофьорите този месец. Преди дни вече беше регистрирано едно поскъпване с близо 10 стотинки за литър, като най-осезаемо скочи цената на газа, предава NOVA.

Държавата върна акциза на газа, който беше премахнат по време на COVID пандемията. Това е една от основните причини за поскъпването на пропан бутанът, посочва Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Пикът в цената на горивата ще е до 2.75 лв./л, прогнозира той.

Друга причина за по-скъпите горива е, че цената на суровия петрол на световните борси расте. А за това допринася намаляването на добивите от страните, износителки на петрол. В същото време потреблението в Китай и Съединените щати рязко се е увеличило.

По думите на Кашилски се очаква поскъпване на основни услуги и стоки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари