Иван Иванов е доволен, че буферните паркинги облекчават трафика в Русе

0
Народните представители задават въпроси, получават отговори, остават доволни от свършената работа, слепи за истинските факти
Народните представители задават въпроси, получават отговори, остават доволни от свършената работа, слепи за истинските факти Снимка: Фейсбук

Народните представители задават въпроси, получават отговори, остават доволни от свършената работа, слепи за истинските факти

В случая депутатът от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов отправил въпрос: "Водят ли се разговори с румънската страна за облекчаване процедурата по пропускане на товарни автомобили през ГКПП Дунав мост с оглед по-бързото преминаване в Румъния и обратно?" по време на парламентарен контрол и получил отговор, от който е останал доволен, че са подновени разговорите с румънската страна и че буферните паркинги облекчават трафика през град Русе.

Реалната картина обаче са блокирани от автомобили ключови булеварди и невъзможност за нормално придвижване на русенци, за което те сигнализират всекидневно.

Въпросът на народния представител бил продиктуван от натрупаното от миналата година напрежение с повишения трафик на товарни автомобили през Русе.

До голяма степен този трафик се дължи на бавното обработване на товарни автомобили, преминаващи през Дунав мост и най-вече на двойния контрол, който се осъществява както от българска страна, така и от румънска страна“, обяснява Иванов.

Изградените буферни паркинги на територията на община Русе допринесоха ли за намаляване на трафика през града на товарни автомобили, насочени към ГКПП Дунав мост?“, попитал още депутатът.

В обобщение на отговора на министъра на вътрешните работи, Иван Иванов изразил задоволство, че са подновени разговорите с румънската страна и че буферните паркинги облекчават трафика през града, като подчертава, че основният въпрос е разговорите с Румъния да достигнат до успешен край.

Разбира се, панацеята на този проблем е влизането на България в Шенген, което се надявам да се случи, както беше обещано от министър-председателя, в края на годината“, каза в заключение Иванов, който обещава да продължи да следи темата.

Дейност отчетена, резултат - нулев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    4
    Аман от татразулници!
    "В случая депутатът от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов ...", който е от град Шумен, нямащ абсолютно нищо общо с град Русе, освен, че е усвоил една русенска депутатска бройка, този шуменски безхаберен червен толуп точно пък го боли дедовия " ... че буферните паркинги облекчават трафика през град Русе." - нека да застане на бул. "България" в град Русе, ако изобщо знае къде се намира, за да види що е трафик на товарни автомобили през Русе, какъвто през Шумен няма!
  • 13
    3
    Леонид
    Викаш, комисионните към "червената" мафия идват редовно, а Иване? Не се и съмнявам, че добре ви плащат, нали за това ви инсталираха всичките един по един....
  • 19
    2
    фена на Путин
    А Таки е най-доволен.
  • 12
    1
    Албена Христова
    Да няма проблем със тировете вече, в момента са румънци,който се приберат от почивка, и бул Тутракан и бул. България, не можем да се приберем спокойно в домовете си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари