Иван Демерджиев: Има задържани в страната във връзка с бомбените заплахи

0
Призовавам за спокойствие. Не отчитаме реална заплаха към настоящия момент, нека хората гласуват спокойно, заяви вътрешният министър
Призовавам за спокойствие. Не отчитаме реална заплаха към настоящия момент, нека хората гласуват спокойно, заяви вътрешният министър Снимка: БТА

Призовавам за спокойствие. Не отчитаме реална заплаха към настоящия момент, нека хората гласуват спокойно, заяви вътрешният министър

В различни градове на страната има задържани, които очевидно не са част от каналите, от които идват хибридните заплахи, каза пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка със заплахите за поставени взривни устройства в училища в страната през последните дни, предаде БТА.

Министърът подчерта, че заплахите представляват хибридни атаки, „те търсят популярност, за съжаление намират такава и провокират и други хора да се включат“. „Призовавам за спокойствие. Не отчитаме реална заплаха към настоящия момент, нека хората гласуват спокойно“, заяви още вътрешният министър.

По думите му МВР ще направи всичко необходимо хората да стигнат до сградите и да гласуват в неделя, без да има никаква опасност. Министър Демерджиев увери, че няма да се стигне до хаос и затваряне на секции при сигнал за заплаха.

Препоръчвам децата да си извършват занятията, това зависи, разбира се, от директорите, но утре ще приемем процедура съгласно която МВР и службите ще приемат ангажимента да преценяват реалната опасност, така че няма да се стигне до затваряне на училища и до пропускане на занятия“, добави още министър Иван Демерджиев. Той каза, че утре, след като се приемат правилата, обществеността ще бъде информирана за начина, по който ще се процедура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари