Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу обсъдиха облекчаване на трафика на граничните пунктове с Турция

0

Министрите на вътрешните работи коментираха и проекта за построяване на мост на река Резовска

Заместник-министър председателят по обществен ред к сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерждиев благодари на турската страна за помощта при справяне с огромния мигрантски натиск и отбеляза, че: “Доброто взаимоотношение между двете държави в това отношение се вижда и оценява и от Европейския съюз, тъй като България пази външната му граница“. Пред турския си колега министър Демерджиев изрази увереност, че ЕС ще се ангажира да подпомогне и двете държави в това нелеко усилие. В разговора между двамата са засегнати подробно конкретни мерки, които в кратки срокове да бъдат предприети по отношение на граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, така че увеличеният трафик да бъде обработван бързо, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От своя страна турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени технологични изменения и увеличен капацитетът им. След споразумението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи обсъдиха и проекта за построяване на мост на река Резовска, сътрудничество в областта на обучението на служители, съвместни дейности в борбата с миграцията, обмяната на информация, бедствията и извънредните ситуации и сигурността на границата. Министър Сойлу отново изрази съболезнования по повод смъртта на българския полицейски служител, който беше убит на границата и уточни, че съвестното разследване на трагичния инцидент продължава, като предстои да се изяснят всички факти и обстоятелства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари