Ивайло Мирчев: До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените на тока

0
„След вдигането на мораториума няма причина да бъде променяна цената на тока за регулирания пазар”, коментира още той
„След вдигането на мораториума няма причина да бъде променяна цената на тока за регулирания пазар”, коментира още той Видео: NOVA NEWS

Няма основание за промяна в цените на тока, смята депутатът

До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените. Това каза в ефира на NOVA NEWS заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика и депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. По думите му цената на газа може да падне веднага.

Имаме предложение за компенсаторен механизъм. Надявам се до 2-3 седмици да падне мораториумът върху цените. Цената на газа може да падне веднага, а вкарването на азерски газ у нас е задължително, не само заради ниската цена. Необходима ни е диверсификация. Не знаем какво ще се случи с казуса около Украйна. Трябва да сме подготвени и да не сме зависими от никого. Има капацитет за вкарване на азерски газ през Гърция. Една година ръководството на „Булгаргаз” се правеха на ударени, а представители на всички партии се опитвахме да ги убедим в необходимостта на този ход. Премиерът днес обърна внимание на нещо много важно- когато си директор на държавно дружество не може да си позволиш да служиш на чужди интереси. Всеки, предприел такава стъпка, трябва да бъде разследван и да се вземат най-сериозни мерки. Повече от година призовахме, че азерският газ трябва да бъде внесе. Въпреки това България продължи да купува пет пъти по-скъп газ”, обясни той.

Ивайло Мирчев коментира още, че в момента няма основание цената на тока да бъде променяна.

„След вдигането на мораториума няма причина да бъде променяна цената на тока за регулирания пазар”, коментира още той.

Във връзка с различията в управляващата коалиция Мирчев добави, че съществуват нормални концептуални различния между политическите субекти, но партиите се държат адекватно, спазвайки заложените цели в споразумението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари