Историята за изгорялата филийка

2
Четейки следващите редове, ще научите важен урок...
Четейки следващите редове, ще научите важен урок...

Всеки от нас иска да даде положителен пример на децата си.

Четейки следващите редове, ще научите важен урок, който ще осмисли живота ви!

„Когато навърших 8 години, моята майка готвеше с голямо удоволствие за мен и моето семейство. Но една нощ се е запечатала ясно в съзнанието ми. Тогава тя беше сложила вечерята, но преди това беше имала доста тежък ден в работата си и беше страшно уморена. Тогава тя постави пред баща ми чиния с доста прегоряла препечена филия с конфитюр отстрани.

Когато видях това, аз очаквах някой да забележи прегорялата филия и да каже нещо. За мое най-голямо учудване, баща ми си изяде филийката с конфитюра без думи. После най-спокойно ме попита дали имам да уча за утре и как е било днес в училище. Моят отговор не мога да си спомня, но ясно си спомням, когато си лягах и чух родителите си да си говорят. Тогава майка ми се извиняваше на татко по повод прегорялата филийка. Никога няма да забравя какво й отговори той:

„Скъпа, аз обичам изгорелите филийки!“

След това отидох да пожелая лека нощ на баща ми и реших да го попитам дали наистина му е била вкусна филийката. А той ме прегърна през рамо и ми каза: “Майка ти е имала изключително тежък и изморителен ден днес в работата. Препечената филийка не боли, когато я ядеш. Болят острите думи“. След това продължи със следните думи:

„Аз, както повечето хора, не съм съвършен. Често забравям рождени дни и годишнини. Животът като цяло е пълен с несъвършени неща. Все пак в моя сравнително дълъг живот съм научил, че трябва да приемаме грешките на другите хора. Да свикнем с техните странности и различия и да ги приемаме. Това е ключът за създаването на здрави и трайни взаимоотношения, ключът към любовта и уважението. Не трябва да се будим сутрин със съжаление в себе си. Защото хората ще забравят за това, което правите. Но никога няма да забравят начина, по който сте ги накарали да се почувстват“.

Източник: Skafeto
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари