Историята, която докосна света: Не успяха да спасят детето, паднало в 30-метров кладенец

1
Операцията по спасяването на 5-годишния Раян се превърна в национална кауза в продължение на дни
Операцията по спасяването на 5-годишния Раян се превърна в национална кауза в продължение на дни Снимка: PAP/EPA/Jalal Morchidi

С фатален край приключи спасителната операция за 5-годишното дете в Мароко, която предизвика вълна на съчувствие и прикова вниманието на новинарските агенции по целия свят.

Марокански медии съобщават, че в късните часове на събота спасителните екипи са успели да извадят тялото на момчето, предава БНР.

Спасителната операция започва във вторник в малкия северен град Таморот, на 100 километра от град Ел Аайун. Бащата на 5-годишния Раян поправя дълбокия 32 метра кладенец, когато за миг отклонява погледа си от детето и то пада.

Вместо да се използват булдозери, за да се стигне до детето, беше изкопан огромен окоп до кладенеца, а след това хоризонтален тунел до местоположението му.

Сложната спасителна операция докосна сърцата на хората в цялата страна. Хиляди мароканци отидоха на място, за да наблюдават работата на спасителните служби.

Операцията по спасяването на детето се превърна в национална кауза в продължение на дни и беше наблюдавана с напрегнато очакване. След като спасителите извадиха тялото на детето в събота вечерта, нямаше точни данни за състоянието му. Хеликоптер го откара до болницата, а в късните съботни часове беше съобщено за смъртта му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари