С питка и мед посрещаха първите български спасителни екипи, които се прибраха от Турция

1
Те кацнаха на Летище София с двата военни самолета "Спартан"
Те кацнаха на Летище София с двата военни самолета "Спартан" Видео: NOVA

Те кацнаха на Летище София с двата военни самолета "Спартан"

С питка и мед посрещаха първите български спасителни екипи, които се прибраха от Турция. Те кацнаха на Летище София с двата военни самолета „Спартан“. На борда бяха планински спасители от Българския Червен кръст (БЧК), аварийното спасително звено на Столичната община, както и кучета – спасители, които участваха в издирването на оцелели след земетресенията в Турция и Сирия.

Работихме на много трудни места. Сгради на 15-16 етажа се бяха сринали със земята“, разказа Стефан Георгиев от аварийното звено на Столична община, който заедно с колегите си е помагал в град Адана, предава БТА.

„В момента имаме екип там, който ни смени. Очакваме информация от тях и ги очакваме живи и здрави вкъщи“, посочи още той.

Първият екип от целия ЕС, който замина, бяха нашите момчета. Прибраха се живи и здрави. Най-важното е, че те са много добре подготвени и обучени“, сподели пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Sтанко
    Това са фалшиви новини! Рушлямците изобщо не са изпращали спасителни екипи! Тъпа пропаганда на Мутрофанката от пасоля! РуZZНАЦИтата ще мрат в адски боли и мъки! АМИН!!!
  • 3
    1
    Браво, ама ...
    А, защо ли Ердоган официално заяви, че първите отзовали се в Турция са били спасителите от Русия, на които изказа и лична благодарност!? И нищо не каза за нашите екипи. Всъщност ги включи в общия кюп за благодарности без националност. Докато Фандъкова твърди, че: "Първият екип от целия ЕС, който замина, бяха нашите момчета." А, кметицата на ГЕРБ, може би има предвид само от екипите на ЕС ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари