Пожарникари спасиха човек, паднал в 10-метров кладенец

0
Съседи чули виковете на мъжа и потърсили помощ на телефон 112
Съседи чули виковете на мъжа и потърсили помощ на телефон 112 Снимка: МВР

Съседи чули виковете на мъжа и потърсили помощ на телефон 112

Екипи на пожарната служба и РУ - Търговище реагирали незабавно вчера на сигнал, получен в 11:42 часа.

Според информацията, в кладенец в частен имот в търговищкото село Алваново паднал 64-годишен мъж, слязъл да ремонтира кладенеца с дълбочина около 10 м. За да слезе, той ползвал стълба, закрепена с две въжета за горния край на кладенеца. Докато работел обаче, едно от въжетата се скъсало и човекът паднал във водата. Престоял там около 3 часа в дълбоката 1,20 м вода, докато съседи чули виковете му и потърсили помощ на тел. 112.

Пристигналите своевременно на мястото на инцидента служители на РСПБЗН - Търговище извършили оглед и незабавно предприели най-правилното и адекватно за ситуацията решение - тъй като кладенецът бил тесен и нямало възможност спасители да се спуснат в него, за да го измъкнат, те разпънали към дъното разтегателна стълба по която мъжът успял да се изкачи, премръзнал, но в сравнително добро общо състояние. Минути след това той изпаднал в шок, причинен вероятно от голямата температурна разлика между водата в кладенеца и жегите навън, но състоянието му бързо било овладяно от пристигналия на мястото на инцидента екип на "Спешна помощ".

Мъжът е откаран в болница с охлузни рани по тялото и впоследствие освободен за домашно лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари