„Ислямска държава” обезглави още един американец

4
Джихадист се снима с отрязаната глава на Питър Касиг
Джихадист се снима с отрязаната глава на Питър Касиг

Екстремистката групировка „Ислямска държава” съобщи, че е екзекутирала чрез обезглавяване американският хуманитарен работник Питър Касиг, като предупреждение към САЩ, предаде AFP. Джихадистката групировка разпространи видеозапис, показващ маскиран екстремист, който твърди, че е обезглавил Касиг, стоящ до отрязана глава.

Питър Касиг е приел исляма, докато е бил в плен, а новото му име е било Абдул Рахман. Касиг, на 26 години, бе заловен на 1 октомври 2013 г. от Ислямска държава, докато пътувал по пътя към град Деир Езор в източната част на Сирия.

Касиг е служил като военен в Ирак през 2007 г., преди да стане хуманитарен работник. През май 2012 г. той заминава за Бейрут, където работи доброволно в болниците. След това помогна и в палестинските бежански лагери, където предлага услугите си на сирийските бежанци, ранени в сраженията в Сирия.

Касиг създава и своя собствена хуманитарна организация SERA (Специално звено за спешно реагиране и подпомагане), която е неправителствена група, предназначена за предоставяне на помощ на сирийските бежанци.

Родителите му - Ед и Пауло Касиг, записаха видео съобщение, в което призоваха за освобождаванеот на сина им.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари