Ислямска държава готви атака срещу Евро 2016

0
Напрежението в страната домакин на Евро 2016 остава високо, тъй като Франция все още се възстановява от ноемврийските атентати
Напрежението в страната домакин на Евро 2016 остава високо, тъй като Франция все още се възстановява от ноемврийските атентати

Шефът на германското разузнаване заяви в събота, че Ислямска държава планира голяма атака по време на Европейското първенство по футбол във Франция, съобщава "Дейли мейл", цитиран от Факти.бг.

Ханс-Георг Маасен, ръководител на Федералната служба за защита на конституцията в Германия обясни, че макар да няма конкретна информация за планиран атентат, германското разузнаване е "дочуло доста фонов шум", който предполага, че се готви нещо.

"Ние знаем, че местата, на които ще се събират отбори и фенове, участващи в шампионата, са обект на засилен интерес от страна на джихадистите от Ислямска държава", заяви Маасен.

Най-малко 2,5 милиона души ще присъстват на шампионата, мачовете от който са разпределени на 10 стадиони и ще започнат на 10 юни.

Напрежението в страната домакин на Евро 2016 остава високо, тъй като Франция все още се възстановява от ноемврийските атентати в Париж, един от които бе в близост до стадион Стад дьо Франс.

Франция вече се подготвя за потенциални атаки от всякакъв вид, като властите в страната заявяват, че част от мачовете може би ще се играят при закрити врати, ако се появят индикации за заплаха.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари